Hanne Heinrich

Opskrifter fra Hanne Heinrich's stand i Kirke Hyllinge

Lav selv dine egne himmerigsmundfulde

Kål-wraps

Blade fra hvid-, savoy- eller spidskål rulles med forskelligt fyld. Det kan f.eks. være peberfrugt, agurk, avocado, tomat, gulerod, rødbede, spirer, ærter. Fyld evt. også lidt humus eller andet vegetabilsk smørepålæg i. Smager også godt med mangochutney i.

Dyp kålwrappen i tamari/sojasauce.

 

Æbler med lakridsrodspulver

Spiseæbler skives og dyppes i rent lakridsrodspulver

 

Hindbærmarinerede rødbeder

½ kg rødbeder

5 spsk. ufortyndet hindbærsaft

Saft og skræl af 1 citron

Balsamico

Salt

Rødbederne kan anvendes rå. Men de kan også koges med skræl på i ca. 30 min. (alt efter størrelse). Overhældes derefter med koldt vand og skrællen gnides af. Skæres i mindre tern.

Marinaden blandes i en skål. Rødbederne vendes i marinaden. Bliver mest smagsfulde af at trække i mindst ½ time.

 

Kålsalat

½ lille rødkål

½ lille hvidkål

4 store gulerødder

5 stilke grønkål

 

Dressing:

2 dl olivenolie

60 g acaciehonning

¾ dl citronsaft

½ dl rød balsamico

2 tsk. Sennep

1 spsk. salt

½ spsk. peber

1½ spsk. finthakket timian

1 spsk. presset hvidløg

¾ spsk. fintrevet ingefær

Fjern stilken på grønkålen. Snit grønsagerne fint i foodprocessor eller på anden vis.

Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Hæld dressingen over grønsagerne. Lad gerne salaten trække et par timer, men kan det ikke nås, kan den selvfølgelig også spises med det samme!

Salaten holder fint et par dage i køleskabet.

 

Grøn humus

250 g tørrede kikærter (evt. 500 g fra dåse)

½ dl olivenolie

Saft og skræl af en citron

3 fed hvidløg

1 tsk. spidskommen

½ dl tahin (sesampasta)

1 bundt bredbladet persille

Urtesalt

Kikærterne lægges i blød i en gryde med dobbelt mængde vand. Står i blød natten over. Kassér vandet, påfyld nyt vand og få i kog. Koger 1 time. Kassér kogevandet.

Bruger man kikærter fra dåse, er de kogte.

De kogte, afkølede kikærter blendes med olie og citronsaft og –skræl. Blend til massen er jævn og uden klumper. Den grundigt skyllede persille, tahin, hvidløg og krydderier kommes i og blendes med.

Hvis massen er for tyk, tilsættes lidt vand. Konsistensen skal være smørbar.

Smag til med urtesalt og evt. yderligere krydderier eller citron/hvidløg.