Kunstudstilling i Sæby kirke

Alle 3 dage festivaldage er der kunstudstilling i Sæby kirke. Festivalen præsenterer spændende værker af kunstneren Pernille Carstens, Mette Hjort & Mariann Thymann Schoop.

Kunstudstillingen er åben:
Fredag d. 2/9 fra kl. 18.00 - 20.30
Lørdag d. 3/9 fra kl. 14.30 - 18.30
Søndag d. 4/9 fra kl. 10.00 - 15.00

Pernille Carsens fortæller om sig selv

Cand.theol og Ph.d. Siden 1993 har jeg været ansat på universiteterne i Århus og København. Jeg har forsket i ritualer, rejse og bevægelse i religion. Senest har jeg ledet et forskningscenter om erindringsforskning. I dag er jeg forlagsredaktør. Samtidig har jeg altid arbejdet med min egen lyrik, malet og fotograferet. Senest har jeg afprøvet en form for dukketeater med egen scenografi og fremstillet dukker.  

Velsignelse handler om at blive set, og giver evnen til at se både frem og tilbage.

Mine billeder handler om at se. Nogle gange det at kunne se, andre gange at turde se. Når der blæser en sandstorm ved havet, optræder pludselig linjer og grafiske strukturer  i en detalje, man først ser længe efter på billedet. Fotografering er i den form, der vises her, en form for fænomenologi. Det er observationer af fænomener. At kortlægge synsoplevelserne er som en dokumentarisk arkivering, den er ikke privat, den går ikke tæt på, men den er personlig og afslører synskapaciteten. Jeg har hele mit liv være bevidst arkiverende, og det museale lægger mig på sinde, fordi det er samlingen af de tematiske forbindelseslinjer mellem observationer og fund.

I mine malerier er synet også aksen. Fantasien er ikke styret, men jeg tegner frit, som jeg altid har gjort hele mit liv. Det kalder nogle for flow, for mig et udtryk jeg bærer med mig. Der er derfor heller ikke så stor afstand mellem ord og billedet hos mig, lyrikken er også samlinger af synsindtryk.

I mine malerier har de sidste år arbejdet med maleri som element af ikonostasen. Det er bebudelsesbilleder, billeder af engle og helgener og det er Maria. Fordi sanseligheden er så bærende i udtrykket er billederne også båret af en form for håndgribelighed og tekstur, og jeg bruger collageteknikken, som element i malerierne.

Jeg har i den sidste tid arbejdet med scenografi og bogillustration i Tankeløs, som er en forestilling om Prædikerens bog www.praedikerensbog.dk, der har budt på en bunden opgave i forhold til Lotte Arnsbjerg nye gendigtninger af de 12 kapitler i Prædikerens bog. Mine billeder har også været inspiration for tilblivelse af musikken til sangene, som Torben Egeris har komponeret. Mine illustrationer  benytter sig af en fast farvepalet i akvarel, og gennemgående elementer som hebraisk skrift, noder, pilgrimsbilleder og en karakteristisk himmelfugl.

Om Mette Hjort

Mette Hjorth, Lupazak, arbejder med det organiske udtryk i uld og silke i fusion med andre spændende materialer. Dansende kjoler, syngende sjaler og Himmelbånd opstår i lyset fra havet og skabende hænder med inspiration fra naturen og indre fordybelse. Mette Hjorth har arbejdet med det kunstneriske udtryk i tekstiler, farver og bevægelse hele livet i mange udtryksformer.

Mariann Thymann Schoop fortæller om sig selv

Jeg er en glad sjæl der arbejder med billedkunst.

Jeg har boet i Nordsjælland hele mit liv og har altid været i tæt kontakt med naturen omkring mig.

At skabe og udforske er min drivkraft. Jeg har en naturvidenskabelig uddannelse og har tidligere været lektor på universitetet i København.

Jeg har stort set altid tegnet, men er mere eller mindre autodidakt, dog har jeg gennem årene fået undervisning både på kunsthøjskoler og af forskellige kunstnere. Desuden har jeg i en lang, og flere korte perioder, deltaget i kurser på Billedkunstskolen Ignatius.

Jeg arbejder hovedsageligt med grafiske teknikker, men mine værker omfatter også tegning og akvarel.