Filtsko fra Mongoliet, flettede kurve fra Tanzania, vævede viskestykker fra Indien.

Lørdag og søndag er der boder med salg af unikt håndværk fra Danmissions butik ”Alverden”.

Fremstilling af filtsko i Mongoliet er en langsommelig proces. Det tager en dag at fremstille et par sko. Skoene er fremstillet af det gode lokale merino uld. Fremstilling af filtsko er led i projektet ”Håb for fremtiden”, som går ud på at forbedre og forandre livsvilkårene for fattige familier.
De håndflettede kurve er fremstillet af bananblade og siv af kvinder i Tanzania. Det er kvinder, der fletter kurvene, når dagens øvrige arbejde er overstået og for de penge, de kan tjene på dem, får de mulighed for at spare sammen til en skolebog, ekstra såsæd eller måske en skoleuniform til et af sine børn.
De håndvævede viskestykker er fremstillet af enker fra enkehjemmet ”Lebanon” i Indien. At være enke i Indien er det samme som at være socialt brændemærket. Ligegyldig hvor ung kvinden er, kan hun ikke blive gift igen, og hun regnes for at være en ulykkesfugl. I enkehjemmet ”Lebanon” har kvinderne mulighed for at arbejde til gengæld for gratis kost og logi samt en mindre løn.

Du kan købe disse unika ting i boden ved gademarkedet i Kirke Hyllinge på plænen foran slagterbutikken lørdag den 1. september kl. 11.00 til 13.00 og på pladsen ved Halmkirken bag præstegården i Sæby, Hornsherredvej 430, 4070 Kirke Hyllinge søndag den 2. september kl. 12.00 til 15.00.